92 21 39 96 tine@hoffutvikling.no

Tre enkle tips:

  • Prat med ditt barn

  • Kontakt skolen

  • Bestill time hos legen

Førstehjelperen

TA SAMTALEN

Er du bekymret og har lagt merke til endringer hos ditt barn, kan det være lurt å ta en prat. Vit at mange barn ikke sier ifra til voksne, ikke ønsker å belaste sine foreldrene eller fordi de er livredde for at de skal få det verre. Å ha det i bakhode når du velger når, hvor og hvilken type samtale du tar med barnet, kan være kjekt.

SKRIV TIL SKOLEN

Om skolemiljøet ikke er trygt og godt for ditt barn, ta kontakt med skolen – skriftlig. Her kan du vise til opplæringslovens kapittel 9A og at du er bekymret for brudd på denne. Skolen har da fem dager på seg til å undersøke og så skal du høre fra dem og bli kalt inn til et møte.

RING LEGEN

Det er lurt å få helse på banen kjapt. I kjølevannet av mobbing, følger ofte helsekonsekvenser. Det skyldes, ikke minst, at barna som regel har stått i utrygge miljøer lenge før de oppdages. Omfattende konsekvenser kan ta tid å avsløre, fordi de dukker opp litt etter litt.

PS! Fastleger er primært eksperter på normale sykdommer og ikke mobbing, skolemiljø eller konsekvenser derav. Likevel er de ofte gode å prate med for barnet og det er også fastlegen som henviser videre, om det trengs.

Psssst!

Skolen har ansvaret for det som har betydning for skolegangen og fastlegen for eventuelle helsekonsekvenser, mens det er foreldrene – altså du, som alltid er sjefen for ditt barns ve og vel.

Tvi-tvi!

Trenger du litt mer støtte og drahjelp, kan du laste ned Støtteboken kapittel 1 – helt gratis, her.