92 21 39 96 tine@hoffutvikling.no

Velkommen, forelder!

Kanskje noe av det mest utfordrende ved å være foreldre til barn som opplever mobbing, er at det ikke spiller noen rolle hvor ressurssterk forelder du er. Du er avhengig av at andre voksne blir med på lasset, om å hjelpe ditt barn. Når det er sagt, husk:

Klart, mobbesaker kan løses!

Står du i en utfordrende situasjon, vil kanskje tipsene her inne gi deg ideer eller peke på alternativer som kan hjelpe deg videre Hvis du ønsker mer støtte, er det også mulig ved å ta kontakt med meg.

Tine

 

Bekymret?

Bekymringer for våre barn kan være så mangt, men den typen jeg snakker om, kommer gjerne ikke helt av seg selv, men fordi vi fanger opp endringer hos barnet vårt. Selvfølgelig kan det være helt normale utviklingsendringer, men når magefølelsen ikke helt slipper taket, du ser tegn på tilbaketrekning, venner uteblir, humøret endres eller det klages på mage- eller hodesmerter uten forklarlig årsak, kan det være grunn til bekymring.

ELLER kanskje du akkurat har fått vite at ditt barn opplever mobbing?

I begge tilfeller anbefales du å ta samtalen med barnet. Viser bekymringen/ det du har blitt fortalt å være rett, så ta gode grep med en gang!

Tips

FØRSTEHJELPEREN gir deg tre enkle grep å ta, både hvis du er bekymret eller vet at ditt barn opplever mobbing. 

Fortvilet?

Når klokken bare tikker

Når mobbing er et faktum og en mobbesak er registrert på skolen, stilles det gjerne opp til møter med stor tillit til skolens evne og vilje til å ta tak i situasjonen og gjøre skoledagen bra for barna våre igjen.

I noen tilfeller føles det som at klokken bare tikker avgårde, møter gjennomføres og vi informerer og informer om hvordan barnet har det, men uten at det får den store virkningen eller at vårt barn får det særlig mye bedre. Kanskje oppleves også samarbeidet utfordrende, flere instanser kommer inn i saken, dokumenter og frister begynner å bli en utfordring å holde styr på og enda lar barnets bedring vente på seg.

Har du det slik, har du flere muligheter! 

Tips

STRATEGIHJELPEREN anbefaler tre grep for situasjoner der samarbeidet ikke fungerer godt nok eller barnets bedring lar vente på seg.

Overkjørt?

La oss være så brutalt ærlige og innrømme at mobbesaker som varer lenge, er skikkelig tøffe å stå i som forelder. Ja, kanskje kan en si at det føles litt som å bli overkjørt? Barnets utfordringer øker. Antallet offentlige instanser og fagpersoner involvert, kan bli overveldende. Alle dokumentene og svarfristene – alt en skal følge opp! Og, ikke minst, oppleves fokuset på barnet voksne skal hjelpe, å ha blitt borte på veien. Høres det kjent ut? Vel, da har jeg noen forslag til deg.

Ta et skritt tilbake

Skjerm familien

Innfør gøytid

Pssst!
Og så trenger du dette!

Pssst!

Her er et råd til deg, kjære forelder.

Shop the Sale

Nulla eleifend scelerisque vulputate. Mauris lobortis a mauris eu convallis. Morbi vulputate nisi eget maximus vehicula. Vestibulum mattis consectetur.

New Summer line

Get 20% Off

Bussiness Casual

Buy 2 Get 1 Free

Daisey Dress by Kaja Clothing
JAG Freedom Embroidered Blouse
Lyle Vintage Leather Holdall
Gabardine Trousers by Sherman

Latest News

Vestibulum mattis consectetur ligula, id suscipit quam dapibus vel. Maecenas molestie, enim sit amet suscipit imperdiet, justo diam semper leo.

Dokumentasjonens verdi

Dokumentasjonens verdi

Hvis du går inn i en butikk og ber om å få bytte en vare du har kjøpt, blir du bedt om å vise kvitteringen for kjøpet. Det er så vanlig at vi ikke reagerer på det lenger. Ingen setter spørsmålstegn ved kvitteringens sannhet. Hva sier det egentlig om verdien av ditt...

Lydopptak i mobbesaker

Lydopptak i mobbesaker

Hva tenker vi egentlig om lydopptak? Hvordan stiller du deg til det? Og hva om du først ETTER en telefonsamtale eller et møte finner ut at det du har sagt er tatt opp, hva tenker du om det? Hadde det spilt noen rolle om du hadde visst om det på forhånd? Og, ikke...

Aktivitetsplanen

Aktivitetsplanen

Hva er en aktivitetsplan og hvorfor burde du, uansett på hvilken måte du involveres i skolemiljøsaker, vite noe om disse planen. Jo, fordi det er noen mekanismer i sving som de færreste snakker om, men som kan hjelpe forstå det som skjer. Det blir mye på en gang i...